OVS KIDS FW 2017 BOY 2-8 YEARS (1) OVS KIDS FW 2017 BOY 2-8 YEARS (6) OVS KIDS FW 2017 BOY 2-8 YEARS (21)OVS KIDS FW 2017 BOY 2-8 YEARS (25)

OVS KIDS FW 2017 GIRL 2-8 YEARS (2) OVS KIDS FW 2017 GIRL 2-8 YEARS (6) OVS KIDS FW 2017 GIRL 2-8 YEARS (26)OVS KIDS FW 2017 GIRL 2-8 YEARS (18)

Svaka mama, pa i ja pored milion drugih obaveza ima i “dužnost” da brine o tome šta će njeno dete da obuče. Moj stariji sin je krenuo u prvi razred, mladji se tek rodio..šta da vam kažem! Razumemo se.

Razmišljala sam na koji način kupovina garderobe za moje dete može da bude pametnija, ekonomičnija, brža…hmm, praktičnija.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva došla sam do nekoliko korisnih saveta koje bi mame trebalo da uzmu u obzir kada krenu u “avanturu” kupovine garderobe za svoje bepče ili klinče (stariji ne sme da čuje da sam ga nazvala klincem, jer on je veliki naravno)

Razmislite dobro šta detetu zaista treba

Ljudi generalno kupuju stvari koje im nisu potrebne, to se ne odnosi samo na garderobu (nedavno sam se selila I pola stvari sam razdelila, znete one “neka ih, zatrebaće nekad” – a ustvari nikad ne zatrebaju). Nema potebe pretrpavati ormare stvarima na koje ćete zaboraviti. Pre odlaska u prodavnicu, “skenirajte“ detetov ormar i napravite listu šta mu je zaista potrebno za naredni period i sezonu.

 

Kupujte kvalitetnu odeću

Kvalitetna odeća je važna za detetovo zdravlje, duže traje i na kraju se uvek potvrdi ona izreka da je najkvalitetnije i najjeftinije. Umesto da kupite mnogo komada garderobe slabijeg kvaliteta, pametnije je kupiti jednu, ali kvalitetnu. Što se materijala tiče, moj sigurni odabir uvek su pamuk, vuna i drugi materijali koji su dobri za kožu, trajni i koji mogu da se peru u mašini. Smučile su mi se stvari koje se posle nekoliko nošenja razvuku, izblede, pocepaju na kolenima (jer deci je najvažnija igra). Zato umesto 5 komada odeće biram jedan, ali vredan 🙂

Izaberite za jedan broj veću

Deca rastu brzo! Uvek izaberite jedan broj veću odeću od one koja mu je u ovom trenutku potrebna. To naravno ne znači da se rukavi detetu vuku po podu 🙂 Ovo se naročito odnosi na bebe.  I moja bebica, ljubi je majka, jede I raste “kao iz vode”, tako da kada njima kupimo garderobu jedan broj veću, praktično, dok izađemo iz prodavnice – biće im taman 🙂

Neka dete izabere deo garderobe

Ovo je pomalo i psihološki savet, verujte vrlo bitan. Ponekad dozvolite detetu da odabere neki deo garderobe suknjicu, majicu, pantalone… Možda ono nije upućeno kao vi u sve prednosti i mane pojedine odeće, ali je to dobro za građenje samopouzdanja, kreativnosti i stila. Na kraju krajeva, oni će nositi tu odeću, ne vi. A ako pogrešno slože boje, pa šta, zar to nije simpatično?

Kada je u pitanju garderoba za klince, imam još jedan važan “tip” za vas. Otvara se nova OVS kids prodavnica u Delta City-ju. Na dan otvaranja  (5. oktobra u 18h) deca će dobijati poklon, učestvovaće u kreativnim radionicama, a sve nas očekuje i popust od 20% na sve artikle!

Još jedan razlog zbog kojeg ja sigurno neću propustiti otvaranje je i konkurs koji je OVS kids organizovao: vaše dete napravi crtež na temu Ovako Vidim Sebe mame fotkaju crtež i postave na Instagram uz hashtag #OVS #OVSPEOPLE #fromItalytoSerbia #OvakoVidimSebe.  Svi radovi će biti izloženi na dan otvaranja i dobiće vaučer od 500 RSD, a glavna nagrada biće vaučer na 10000 RSD. Više o pravilima pogledajte na linku.

Dođite da se družimo i na licu mesta pričamo i razmenimo iskustva i savete na temu pametne kupovine garderobe za naše klince.

 

Vidimo se na otvaranju 🙂

Vaša Nataša

Postavi Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *